FOOD REVIEW ❤ Tony's Chocolonely Chocolade

vrijdag, augustus 29, 2014


Tony's Chocolonely, wie kent het merk niet. Een chocolademerk die strijd voor eerlijke rechten, voor de koper en voor de boer. Daar zouden meer winkels, huismerken en merken een voorbeeld aan moeten nemen. Een eerlijke prijs voor bijvoorbeeld een boer uit Ghana, is een eerlijke prijs voor iedereen. Van Tony's Chocolonely kreeg ik drie repen toegestuurd die ik vandaag voor jullie review.



                            Tony's Chocolonely Melk Klein
Ik begin met deze chocoladereep; melk. Het is een heerlijke reep en veel lekkerder dan een 'normale' uit de winkel. De reep is lekker zoet, want wat kan je verwachten van een chocoladereep, maar niet over de top. Met Sinterklaas of kerst kocht ik een chocoladereep bij de Action en die was echt heel vies, deze hier integendeel, wat een heerlijke reep!

Deze reep smelt lekker in je mond en eet snel. Deze repen zijn in blokjes en niet zoals de grote repen van Tony's Chocolonely waar ze ongelijk liggen. Deze reep is mijn favoriet na Melk Noga.



                          Tony's Chocolonely Melk Noga Klein
Ik ga verder met de Melk Noga variant, dit is absoluut mijn favoriet. Het is een heerlijke melkchocolade versmolten met een crunchy noga. Deze reep lijkt erg op Tolberone, maar is lekkerder en veel verser. Ook deze reep zit in gelijke blokken, het is immers de 'kleine' variant. Vergis je niet, hij is nog steeds heel lekker!

Deze heeft een gele wikkel en de vormgeving is zoals altijd fantastisch. Ook deze eet je heel snel weg en dat komt omdat de reep ontzettend lekker is. Volgens mij valt de reep bij iedereen in de smaak, absoluut. Deze reep laat mij niet meer beschrijven dan positieve woorden.



Tony's Chocolonely Puur Kers Merengue Groot
We eindigen met de pure merengue kers reep, een van de nieuwe repen van Tony's Chocolonely. Ik persoonlijk vind puur niet lekker en heel erg bitter. Toen ik dit in mijn pakje vond, was ik echt van "Aaahh! Please geen puur". Zelf ben ik liever eerlijk tegen jullie, dan dat ik lieg. Deze smaak vind ik heel vies, dit komt alleen door het puur dat erin zit.

Toch nam ik een stuk, dit komt omdat ik dit natuurlijk een review voor mijn blog en jullie. Ik proef meer de merengue dan de kers. Deze zal ik voor mijzelf niet zo snel kopen.

Ik kan jullie de eerste twee zeker aanraden en als je een lover bent van puur, de derde ook. Zoals ik al zei vind ik puur vies, dus daarom was het review erover negatief.

















You Might Also Like

5 reacties

 1. Oehhh heerlijke chocolade! Ik vind zelf de versie karamel met zeezout erg lekker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke review nikita! Ik heb een leuke review geschreven over de MJ maskers. Neem vooral een kijkje! Misschien is het wat voor jou :)

  liefs, Hatice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke reviews, ook ik vind de versie karamel met zeezout heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die repen zijn zo lekker. Karamel/zeezout is mijn favoriet :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn, deze review! Want ik heb deze chocolade nog nooit geprobeerd, terwijl ik er toch veel positiefs over gehoord heb. Ook mijn dochter vind 'm lekkerder dan goedkopere chocolades van het supermarkt huismerk, om precies dezelfde redenen die jij noemt: hij is niet té zoet.

  Dat je zo eerlijk zegt dat je die pure reep met merengue en kers niet zo lekker vindt, vind ik heel goed van jou. Zo weten we dat je ook eerlijk bent over de dingen die je wel echt goed vindt. En trouwens, smaken verschillen. Er zullen vast veel mensen zijn die de laatste reep van jouw review wel lekker vinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie! :)
Ik zal zeker een kijkje nemen op jouw blog.

Popular Posts

Like us on Facebook

Blogging isn't about publishing as much as you can. It's about publishing as smart as you can.
- Jon Morrow