Studeren met HAVO en bloggen?

woensdag, februari 11, 2015First of all, er zijn zeker veel meer mensen die meer hun best moeten doen. Dit is mijn mening, mijn ervaring en ik maak een artikel hierover omdat ik het leuk vind.

Ik zit in het tweede jaar van het HAVO, wat zeker geen uitbundige prestatie is, maar mensen vragen mij hoe ik alles zo goed combineer met mijn blog, school en andere activiteiten. Vandaag vertel ik daar meer over in dit artikel.Wat studeer ik?
Ik zit dus in het tweede jaar van het HAVO, in een CE klas. CE staat voor Cambridge English en dan ben je meer bezig met de taal Engels. We praten meer Engels, krijgen lessen in het Engels enzovoort. In April gaan we trouwens naar Engeland in gastgezinnen, waar ik ontzettend veel zin in heb. Het is heel leuk maar, zoals school is, is het ook op de ene momenten wat zwaarder dan op het ander.

Hoe is het huiswerk?
Het huiswerk? Waar? Nee grapje, natuurlijk hebben wij ook huiswerk, maar ook dat is heel erg verschillend. Zo kun je op een dag helemaal geen huiswerk hebben en op een andere dag voor zeven vakken huiswerk hebben. Been there, done that momentje haha. Alleen kan ik het niet afkappen. Op het HAVO heb je denk ik wel meer huiswerk dan bijv. op TL, maar natuurlijk heeft bijv. Gymnasium op andere dagen ook meer dan ons.

Hoe gaan je klasgenoten ermee om dat je een blog hebt?
Heel goed. Veel mensen vinden het ook erg leuk en zeggen dan dat ik die dag een leuke post heb geschreven. Het is denk ik gewoon normaal in mijn klas, want ik praat er niet heel vaak over. Mijn blog is mijn hobby en ik vind het heel leuk om te doen.

Nikita, hoe combineer jij je blog met school en andere activiteiten?
Simpel gezegd: plannen. Eigenlijk kan ik dit ook combineren, omdat ik doe wat ik leuk vind. Namelijk bloggen. Ik denk niet dat je het hier zo lang zou uithouden als je het niet leuk vind om te bloggen en alleen maar grijpt naar de producten die je er mee kunt verdienen. Kunt. Het hebben van site kost nou eenmaal veel tijd, maar dat is het risico als je er eenmaal aan begonnen bent. Met plannen kom je ook ver en daar ben ik al goed met bezig door de app Wunderlist. Het helpt echt om mijn week georganiseerd te hebben.

Dan zullen je cijfers toch best slecht zijn?
Gelukkig niet, haha! Nee, mijn cijfers zijn gemiddeld. Ik zeg niet dat ze de beste zijn, want dat zie je zelf gewoon niet echt denk ik. En als je gewoon goed plant en doet wat je leuk vind, moet het allemaal kunnen. Zo gaat het in ieder geval bij mij.


Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel gehad hebben! Vind jij het moeilijk om te plannen?

You Might Also Like

7 reacties

 1. Knap hoor, studeren en bloggen tegelijk! Ik zou het niet gekund hebben denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je klasgenoten er zo fijn op reageren! Ik heb zo mijn twijfels of mijn vrienden dat ook zouden doen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat havo wat meer gericht is op engels ook, ik studeer nu aan het mbo en wil mijn blog daar meer op gaan richten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed dat je cijfers er niet onder lijden! Dat is zo belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf dat je een ander soort HAVO opleiding doet dan de meesten! Ik vind het echt goed dat je alles kunt combineren. Toen ik nog op de HAVO zat, had ik niet zo veel motivatie. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie! :)
Ik zal zeker een kijkje nemen op jouw blog.

Popular Posts

Like us on Facebook

Blogging isn't about publishing as much as you can. It's about publishing as smart as you can.
- Jon Morrow